Elke abortuspil stopt een hartslag…ook via de huisarts

 

Op zes december waren vrijwilligers van Kies leven bij de Eerste Kamer om op te komen voor het ongeboren leven. Om het ongeboren kindje een stem te geven.
Het kindje dat 21 dagen na de bevruchting al een hartslag heeft, is vogelvrij verklaard. Het stoppen van die unieke hartslag wordt vanaf nu nog eenvoudiger. Gewoon via de huisarts.

Rebecca Gomperts en Eva de Goeij, die beiden zelf ook een abortus hebben ondergaan, voorvechters voor het doden van ongeboren kinderen, zaten achter ons op de publieke tribune tijdens de stemming. Een stralende Corinne Ellemeet zat achter de tafel te wachten op de uitslag van de stemming. Blijdschap overheerste in de Eerste Kamer bij het bekend worden van de stemmingsuitslag.


Bloemen werden uitgedeeld. Het eenvoudiger maken van de procedure om een ongeboren kindje te doden werd gevierd.
Een groep vrijwilligers van Kies Leven stond voor de stemming met een duidelijke boodschap voor de Eerste Kamer: “Elke abortuspil stopt een hartslag…ook via de huisarts”. Waar nog geen maand geleden duizenden mensen mee liepen in de Mars voor het Leven, was het vandaag, op een cruciaal moment, heel stil in Den Haag.


Salomé van der Wende van de organisatie Abortusinformatie stond tijdens het stemmen ook bij de ingang. Wat had ik die dag graag alle Pro-Life organisaties daar gezamenlijk gezien.


De tegenstellingen kunnen niet groter zijn. Waar enkele jaren geleden de Pro-life organisaties nog samen optrokken en de pro-abortus groepen als los zand aan elkaar hingen, lijken de rollen nu omgedraaid.
Het ‘eigen ik’ staat met stip op nummer één in ons land. Niemand mag aan mijn ‘eigen ik’ komen, niemand mag mijn ‘eigen ik’ in de weg staan. Zelfs het eigen kind niet. De vrouw beslist over háár leven, háár toekomst. Wie geeft het kind een stem?


Huisartsen mogen straks met de wet in de hand een pil verstrekken waardoor ongeboren kinderen gedood worden. Als mijn huisarts deze pil zou gaan verstrekken, dan zoek ik een andere huisarts. Als mijn huisarts in staat is om pillen te geven waardoor het leven van een kind in de baarmoeder niet meer veilig is, dan wil ik als volwassene van zo’n huisarts geen pil meer slikken.


Zes december is een zwarte dag. Vieren dat je nog gemakkelijker je eigen kindje mag doden. Ondanks dat, blijf ik op de Heere vertrouwen! Wat Hij doet is goed, ook al begrijp ik het niet. Daarom konden we bidden voor de deur van de Eerste Kamer. God regeert, Hij maakt geen fouten. Laten we blijven bidden, samen optrekken, zichtbaar zijn in de samenleving en een duidelijke boodschap afgeven.
Elk van God gegeven leven is beschermwaardig!


Kees van Helden
Kies Leven